سفارش تبلیغ
صبا ویژن
آنکه با دانش خود به پیکار با نادانیش برخیزد، به بالاترین خوشبختی می رسد . [امام علی علیه السلام]
 
یکشنبه 90 آبان 1 , ساعت 10:28 صبح

گزارش یک جشن


 شاید کمتر کسی از احوالات اولین زوجی که به شکل دانشجویی با هم ازدواج کردند خبر داشته باشد، اما آنچه اینجا اهمیت دارد سنگ بنایی است که توسط این زوج مجهولالحال گذاشته شده است و امروز تقریباً نقل اجتماعی محافل دانشجویی است. 

ازدواج دانشجویی؛ اولین بار مراسم ازدواج دانشجویی با منعقد شدن عقد حدود شصت زوج در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد که البته به اعتقاد دانشگاه یزد اولین بار آنها بودند که در سال 72 این اتفاق فرخنده را در سطح دانشگاه شکل دادند. به هر نحو امروز تعداد متقاضیان ازدواج دانشجویی خیلی بیشتر و حدود ده هزار برابر زمان مشابه آن در سال 76 است .

در آخرین چهاردهمین مراسم ازدواج دانشجویی در سال89 نزدیک به61000 هزار زوج شرکت داشتند و در مجموع از سال 76 تاکنون 264 هزار و 260 زوج مراسم خود را اینگونه برگزار کردند. آنچه حائز اهمیت است افزایش تصاعدی نسبت تقاضای دانشجویان به تعداد ثبت نام شدگان است و این یعنی برخورد مثبت دانشجویان با امر ازدواج دانشجویی که البته در برخی موارد ناشی از رویکردهای تشویقی سازمانهای مسئول چون نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری است. از این میان میتوان به تسهیلات ویژه نهاد برای زوجهای دانشجو از جمله کمک هزینه جهیزیه، مخارج زندگی، اعطای وامهای مسکن و همچنین سفرهای زیارتی و سیاحتی اشاره کرد. شکل گرفتن بانکهای همسر یابی از سوی نهاد هم رویکرد دیگری است که به تازگی در بیشتر دانشگاههای کشور اتفاق افتاده است.

با توجه به اینکه سالها از برگزاری اولین مراسم ازدواج دانشجویی میگذرد، اما برگزاری ازدواج دانشجویی و دستاورد آن در طول این سالها تداعی کننده این امر در تفکر دانشجویان است که اینگونه ازدواج بهترین نمونه ازدواج آسان و آگاهانه است. از طرفی برخی مواقع دیده میشود که مشکلات فراوانی بر سر راه ازدواج جوانان وجود دارد اما این امر میتواند از سوی مسوولان فرهنگی و به ویژه دانشگاهیان مورد توجه قرار بگیرد تا در این رابطه با ارایه مدلهای مختلف از بروز مشکلات و آسیبهایی در رابطه با ازدواج کاسته شود. این در حالی است که در جامعه ما بالا رفتن سن ازدواج میان جوانان خلأهایی را برای آنها فراهم کرده است که البته در اینجا لازم است گفته شود که برگزاری مراسم ازدواج دانشجویی و برپایی کارگاه های آموزشی در این راستا الگویی موفق و مطلوب محسوب میشود. ترویج فرهنگ آسان ازدواج در بین جوانان، کاهش هزینه ازدواج، کاستن سن ازدواج و مهریه از جمله اهداف جشن ازدواج دانشجویی است، همچنین برگزاری کارگاه های آموزشی به دانشجویان مجرد در راستای فرهنگ سازی و الگودهی ازدواج آسان و آگاهانه به جامعه و ترویج و تشویق دانشجویان به ازدواج از سیاستهای برگزار کنندگان این مراسم فرهنگی دانشجویی است. یکی از دلایل متقن و موجود برای دفاع از امر خطیر ازدواج دانشجویی درصد پایین طلاق در این نوع از ازدواجهاست.

طبق آخرین آماری که امسال و به صورت مستقیم از میان 3 هزار زوج دانشجو گرفته شده است و وضعیت زندگی آنها را بررسی شده، کمتر از دو درصد ازدواجهای دانشجویی به طلاق منجر شده است که البته باید گفت این آمار متعلق به دوره های مختلف از مراسم ازدواج دانشجویی است. با توجه به اینکه در طول ده سال گذشته تعداد جداییها در ایران تقریباً 3 برابر شده و از 50 هزار مورد در سال 1379 به بیش از 150 هزار مورد در سال 1389 رسیده است و بر اساس آمارها به ازای هر 7 ازدواج یک مورد به طلاق میانجامد، با تمام این شرایط درصد طلاق در ازدواجهای دانشجویی خیلی پایینتر از نمونه غیر دانشگاهی آن است و این یعنی دانشجویان ما از بحث طلاق تأثیر نمیپذیرند.



لیست کل یادداشت های این وبلاگ